Kapcsolat
GEFRO garancia
GEFRO egészséghírek
Kóstoló: Hol? Mikor?
On-line étkezési tanácsadás
Szeretnél többet tudni rólunk?
Ingyenes tesztek
Letölthető ismertetők
Zapper frekvencia-terápia
Partnereink
Adatvédelmi nyilatkozat


 Mi is az a nátrium-glutamát?
Sokan azt gondolják, hogy ez egy veszélyes összetevõ. Szeretnénk ezt a tévhitet eloszlatni! A nátrium-glutamát a glutaminsavnak, a fehérjéket feléíptõ egyik aminosavnak a nátrium sója. A glutaminsav kálcium és kálium sói is ízfokozó hatásúak. A glutaminsav számos táplálékfehérjénk építõköve.
bõvebben...........

Biztonságos-e a nátrium-glutamát?
Az emberi szervezet maga is termel glutaminsavat. A glutamát tehát nem egy idegen anyag a szervezetben, hanem egy normális anyagcsere-termék, amelyre különösen az izmoknak, az agynak és az emésztési rendszerben van szükség. Számos toxikológiai vizsgálatot végeztek a glutamáttal kapcsolatosan, és bebizonyosodott, hogy ésszerû felhasználása nem ütközik az egészséges étrend elveivel. Vannak, akik úgy gondolják, hogy azáltal még inkább hozzájárul az egészséges étrendhez, hogy használatával a sófogyasztás csökkenthetõ.
Forrás:
www.gefro.de
Szakmai forrás: dr. Rita Hein

Gyógynövények és fûszerek, az élelmiszerek csodás kiegészítõi
A gyógynövényekre és fûszerekre mindig is nagy igény volt a konyhamûvészetben. Az értékük az elmúlt korokban olyan nagy volt, hogy még a kardok és fegyverek erejét is felhasználták ezen kincsek megvédésére, a fûszer-szállító karavánutak védelmére. Számos háborút indítottak a növényi kincsek és a kereskedelmi uralom miatt.
bõvebben...........

GEFRO gyógynövény- és fûszerkeverékek
El tudunk képzelni egy finom sültet bors, õrült paprika, fokhagyma vagy hagyma nélkül? Vagy indiai ételt curry nélkül? Egy olaszos ételt bazsalikom nélkül? Egy jól összeállított fûszerkeverék megkönnyíti az emésztést, és segít abban is, hogy a koleszterin-egyensúlyunk helyreálljon. Generációk adják egymásnak a jó fûszerezés titkát, amely megadja egy-egy családi íz titkát, nosztalgiáját. Egy csipetnyi íz megbolondítja a zöldségeket, a húsételeket, a leveseket és a mártásokat.
bõvebben...........

Gyógynövények a fogyókúra szolgálatában
A kisebb-nagyobb mértékû testtömeg-felesleg és az elhízás sokaknak okoz közérzeti zavarokat, lelki és testi gyötrelmeket. Az elhízás okai sokfélék lehetnek, közülük a mennyiségben és minõségben helytelen táplálkozást, illetve a mozgáshiányt a leggyakoribbak közé sorolják.
bõvebben...........

Az elhízás veszélyei
Az alma, vagy körte típusban való besorolás nem öncélúan történik, mert megfigyelések szerint az alma típus hajlamosít nagyobb mértékben koszorúér-betegségre, vagy agyvérzésre.
Ennek oka érthetõbbé válik, ha áttekintjük, hogy az elhízás milyen kockázatot jelent az egészségre nézve, hiszen az elhízáshoz gyakran társuló cukorbetegség, magas vérnyomás és zsíranyagcsere zavar a szív-ér­rendszeri betegségek nagy rizikótényezõi közé számítanak:
bõvebben...........